Nieuws

Innovation Trip: Lessons Learned

Find out how the Nido team went beyond borders and sparked transformation! From organising the Federal Innovation Award to orchestrating an unforgettable trip to Copenhagen, it wasn't just about exploration — it was about unleashing talents and embracing new roles. Dive in!

Ontdek de First Penguins!

Ontdek de grensverleggende ambtenaren achter overheidsinnovatie!

De First Penguin Award eert deze 'eerste pinguïns' die de overheid transformeren door risico's te nemen en concrete veranderingen te bewerkstelligen.

De stemmen worden gewogen

Bedankt aan alle mensen die hun stem uitbrachten! Het is nu niet meer mogelijk om nog te stemmen. De laatste 3 weken kon elke federale ambtenaar één stem uitbrengen voor hun favoriet innovatie-initiatief.

Momenteel worden de stemmen geteld en gewogen per organisatie, dit om een eerlijke puntenverdeling te garanderen.

Wist je dat jij ook in de prijzen kan vallen?

Jawel, door te stemmen maak je immers kans op twee tickets voor een Virtual Reality ervaring. De organisatie met proportioneel de meeste stemmen kan trouwens ook de prijs voor ‘curieuzeneuzen’ in de wacht slepen. Want nieuwsgierigheid is één van de belangrijke innovatieskills en dat moedigen we graag aan!

Aarzel dus niet, ontdek de genomineerden en stem vandaag nog!

Challengers ontmoetten de partners

Er werden maar liefst 9 challenges ingediend en de inschrijvende organisaties ontmoetten op dinsdag 25 april en woensdag 26 april de partners van FOD BOSA.

"Is er een match?" De challengers stellen hun uitdaging voor, de partners bekijken of ze ondersteuning kunnen bieden voor een innovatieve oplossing.

Stem en bepaal mee de winnaar!

Het is nu aan jou om mee te bepalen wie de winnaars worden van deze eerste editie van de Federale Innovatie Award. Je kan stemmen t.e.m 16 mei!

Als medewerker van de federale overheid kan je via je professioneel e-mailadres één eerlijke en onbevooroordeelde stem uitbrengen op een initiatief, behalve die van je eigen organisatie.